söndag 26 februari 2012

God Balans

NU kommer en update om mitt 'Summer beach 12 project'! Jag tänker -som utlovat- avslöja min nya diet (!) samt säga några ord om den och hur jag tycker den fungerar så här långt..Har inte kört på den så länge nämligen, startade i tisdags -men känner redan ett visst resultat! (Inbillning?)

Jag har provat på en måltidsersättning som heter God Balans! 
"God Balans är en svensk, säker, trygg och vetenskaplig måltidsersättning, med tillstånd att säljas som en VLCD-produkt av Livsmedelsverk, runt om i Norden." (VLCD =Very Low Calorie Diet)
"Komplett måltidsersättning där alla nödvändiga vitaminer och mineraler finns med, men med extremt få kalorier. VLCD diet kan man leva på, utan annan mat under förutsättning att man är frisk."Detta och mycket mer kan ni läsa på www.godbalans.se och sopporna köpte jag på Energihuset!


Jag har alltid tyckt att sånahär pulversoppor, shakes och liknande känns läbbigt! Var inte direkt ett självklart val för mig om jag säger så.. 


Jag är inte överviktig utan har ett BMI som motsvarar en normal vikt. (BMI =Body Mass Index) Men jag har enligt mig själv några kosmetiska överflödskilon som jag gärna skulle vilja bli av med! Jag vill känna mig smalare, lättare och fräschare och -viktigaste av allt- MÅ BÄTTRE! Det har varit svårt att må så bra med dom vanorna jag haft/har. Stress, dåligt med sömn och ofta mat å sånt som inte är bra för mig..När jag och Joe (som kör på samma diet som jag) bestämde oss för att gå och prata med en personlig tränare på Energihuset var vi ändå öppna för förslag och tanken på måltidsersättning fanns i bakhuvet. PTn pratade om God Balans som ett bra alternativ till en kickstart för oss! Har man aldrig använt nåt liknande medel förut ger det bäst effekt om man går all in på det redan från dag ett berättade hon.

Detta är alltså inget vi ska göra i en halv evighet, utan först å främst är det tänkt som en kickstart! 3 soppor/drinkar om dagen är vad som gäller då och vatten i MASSOR! Helst omkring 3 liter per dag..Så jag får klunka i mig bäst jag kan hela dagarna och är kissnödig stup i kvarten ungefär. Men det är överkomligt. Ska dricka dessa på heltid i endast 10 dagar är det tänkt. Och då är det inga andra saker som gäller vid sidan om än små mängder frukt och grönsaker! Frukt kan jag ta till mellis och grönsaker skivar jag ner i soppor där det passar.

En annan tanke med dieten är att jag ska få ett bättre perspektiv på mina matvanor..HAHA, andra dagen var jag halvt påväg att ta en semla på jobbet! Jag har även funnit mig själv rotandes i kylskåpet efter nåt att gnaga på... Och det helt utan att tänka på det, av gammal vana liksom. Det är då man inser hur stor roll mat spelar in i ens liv. Kan inte säga att suget har försvunnit bara för att jag har börjat med den här måltidsersättningen. Well-i-well. Jag litar på att det blir bättre...

Jag har varit jätteduktig! Kanske för att jag inte har 'något val' då jag gett mig in på en sån här grej. Min enda last som jag inte klarar mig utan är ju KAFFE, men jag har dragit ner på det också i hänsyn till det här..Vad jag kan läsa mig till är en slät kopp kaffe inget som påverkar dieten i sig. Ska väl vara den urindrivande effekten då (?). En kopp kaffe innehållare ju trots allt bara EN kalori typ..

Men guuuud så jag skrev! Fick ta bort lite för att det inte skulle bli alldeles för långrandigt. MER OM DETTA SENARE!

Pusshaj.

1 kommentar: