måndag 6 februari 2012

Den ofrivillige utekatten

Nu har lille Sture bott hos oss i snart 2 veckor :) Det har jag glömt säga! Mamma och pappas katt som dom inte kunde ta med i.o.m. flytten till stan. Å eftersom vi redan har en utekatt i vår ägo var det ju inga problem med att ta honom också..

Dock verkar erbjudandet om att gå ut inte så lockande här på Fågelsångsvägen..
Sture har bara varit inne nu i 2 veckor för att hinna acklimatisera sig i lägenheten innan han börjar utforska området här utanför. Så att han inte springer hem till huset på en gång! Gjorde ett första försök att ta ut honom nu på morgonkulan då graderna inte var lika låga som dom varit senaste veckan (I fall att han skulle kuta iväg en längre stund) men det var inte så populärt. Lillkisen var skraj och svansen stod som en pälsboa! Frös gjorde han också, skakade och turades om med vilka tassar han skulle hålla upp från det kalla fönsterbläcket. Längre än så kom vi inte idag. Nästa gång kanske han går ner från balkongen om vi har tur?

Men faktiskt tycker jag den lille kraken varit riktigt duktig! Han hajade att han skulle gå på kattlådan redan första dan trots att han inte haft låda sen han var miniliten (visst, det har blivit några olyckor men det är ganska naturligt när katter flyttar till nytt place) och han verkar trivas med oss och Tuffe! Tuffe som förövrigt har vart upp över öronen förtjust i den nya familjemedlemen ;) Gullnosen! Sture är det viktigaste just nu liksom! xD Haha dom brottas och rejsar runt som om det inte fanns nån morgondag. Och när dom inte gör det så sover dom, dock inte tillsammans. Inte än iallafall...

Men iallafall, Sture har aldrig vart så mycket för att vara ute..han höll sig mest på gården, helst uppe på altanen..

Gav sig ut på råttjakt då och då, kom hem på altanen med nån stackars sate i käften som fick försöka fly för sitt liv en sista gång på den stora Gladiatorarenan med döden som enda utgång...Eeeuw.

I värsta fall tar han väl sig ut då våren kommer och jaktsäsongen tar fart igen ;) Rädslan kan han nog jobba på, men kyla och snö är aldrig coolt..

Nåja, vi tar en dag i taget. Kognitiv Beteende Terapi kallas det väl ;)


Här är han förresten, den ofrivillige utekatten! Några bilder genom årens lopp..Nog är han sig lik ändå, på na vis! Kolla bebis-bilden uppe till höger och jämför med den längst upp till vänster (som jag tog idag!) så ser ni det! Dragen är dom samma :') Han är ju så fin allas vår snygging-modell-katt-Sture!

1 kommentar:

  1. Haha lillkisen, han tyckte det var hemskt ute i kylan :)

    SvaraRadera